Het is een voorrecht om te mogen vertellen hoe ik het leven ervaar.

Met dit inkijkje in mijn leven hoop ik mensen te laten zien hoe mooi het leven is. Voor mensen in nauw ben ik graag een voorbeeld van hoe je het leven ook kan benaderen. Denk, voel, leef!

“Leef, heb lief, lach en laat iets na.”

– Steven Covey –

Project ‘Focus’ heeft veel kanten. Het is in de eerste plaats bedoeld voor mijn drie kinderen. Een nalatenschap van mijn leven, een verhaal dat ik nog niet zelf aan mijn jongste twee kinderen heb kunnen vertellen als gevolg van de ALS. Een verhaal over mijn jeugd, mijn leven en mijn geluk.

Maar het boek gaat ook over ellende. Van de diagnose kanker, via behandeling tot genezen worden verklaard. Jaren van kwakkelen, ‘revalideren’ en onzekerheid tot het moment waarop definitief duidelijkheid komt. Een moment waarop ik ‘ineens’ ALS-patiënt ben. En meteen weet ik dat ik lijd aan een ziekte waarvoor geen medicijn bestaat. Genezen is vanaf dan geen optie meer.

Het boek is voor mij ook een middel om mijn doorzettingsvermogen en positiviteit in woorden neer te zetten. Een manier van leven waar anderen hoop en energie uit kunnen putten. Een manier die mensen doet nadenken over het NU en die mensen laat beseffen wie ze zijn, wat ze hebben en vooral wat ze (zouden moeten) koesteren. Helaas realiseer je dat laatste pas op het moment dat je iets mist of weet dat je het gaat missen. Een manier van denken of relativeren waardoor je beter in staat bent de volgende stap te zetten op weg naar morgen. Een dag met nieuwe kansen en mogelijkheden en nieuw geluk. Hoe groot of klein dat ook mag zijn.

Door het uitgeven van mijn boek wil ik een inkomstenstroom realiseren. We gaan uiteraard voor een bestseller! Met de inkomsten wil ik het boek realiseren en een studiepotje voor onze kinderen opbouwen. Vanaf 21-12-2016 is het boek inmiddels echt klaar. Via de post en enorme hulp van vrienden en familie zijn ruim 600 boeken in 3 dagen tijd afgeleverd. Het boek ligt ook in diverse boekwinkels en bij het Centraal Boekhuis. Daarmee is het boek ook online te bestellen via BOL.com, Paagman.nl, maar ook een ECI.nl of een AKO.nl.

Bij voldoende opbrengst zullen wij andere goede doelen ondersteunen zoals bijvoorbeeld het KWF Kankerbestrijding of stichting ALS.

Nieuwsgierig? Wij houden je graag op de hoogte!