Van wens tot realisatie

Wat begon als een idee op de Whatsapp is inmiddels een serieus project geworden.
Van schrijven tot financieren, van opmaak tot communicatie.

“Veel mensen leven maar wat, staan niet stil bij het feit hoe mooi het leven is!”

– Kevin Wubbels –

Om tot een bestseller te komen is veel nodig. Het begint met een verhaal. Dat verhaal moet vanuit mij komen, en dat vraagt nogal wat. Mijn boodschap mondeling of via een toetsenbord overbrengen, gaat niet meer, maar dankzij een oogcomputer kan ik mij prima uiten.

Een proces overigens dat uitputtend is qua conditie, maar ook emotioneel. Ik dwing mijzelf terug te gaan naar fases in mijn leven die ik allang achter mij heb gelaten. Een confrontatie met mijzelf, de tijd en mijn rijke levensgeschiedenis. Toch weet ik, bijna minutieus, te vertellen hoe de dagen zijn geweest, wat er gezegd is in gesprekken en wat de sfeer was. Bijna alsof het gisteren is gebeurd.

 

Mijn verhalen worden door Anita van Prooijen nagelopen en aangepast. In veel gevallen is het (her-)schrijven niet nodig. Maar wel de zinsopbouw, zonder afbreuk te doen aan de stijl van mij: direct, humor, zelfspot en positief.

In mijn leven is Jan Mors, naast mijn ouders en mijn zus, degene die mij het langste kent. Als jochies groeiden we op in dezelfde straat en we zijn tot op heden maatjes en vrienden voor het leven. En Jan is de spreekbuis voor mij. Aan 1 woord van mij heeft Jan genoeg om te weten wat ik wil of niet-wil.

Zonder de juiste financiële middelen is deze droom niet te realiseren. Bas Bourgonje bijt zich vast in fondswerving en donaties. De man van de cijfers en uiteraard ook meedenkend over de uitvoering.

Martijn Kooij zorgt voor het overzicht, de aansturing en communicatie via de website en social media. Tevens legt hij de contacten met de uitgever en bijvoorbeeld de drukker.

En alle input wordt uiteraard gegeven door mijzelf. Het is immers mijn verhaal, mijn leven, mijn wilskracht. Naast het verhaal schrijven ben ik ook wel iemand van de regie. Ik hou mij dus ook bezig met fondswerving, communicatie etc 😉

Mijn naaste omgeving is ook van groot belang voor het tot stand komen van het boek. Door middel van interviews worden ook hun meningen en ervaringen opgenomen in het boek. Dat is een deel dat Anita vooral moet doen. En waarbij ik natuurlijk mee luister en lees. Zonder te corrigeren, want het is hun verhaal over mij.

Op 21-12-2016 was het boek klaar om te versturen. Een mooi moment, want ik wilde het liefst dat mijn boek nog voor de kerst bij de mensen thuis zou zijn. En dat is gelukt. 

Nieuwsgierig? Wij houden je graag op de hoogte!